Месогејскиот Митрополит Николај: Носењето на маска во Храмот не е богохулство

In other languages: ENGRBG

Превод: Методија Петрески за Doxologia INFONEWS

„Не е богохуство носењето на маска во Храмовите!“, напомена денес пред верните христијани Митрополитот на Месогеја и Лавреотики г. Николај.

По крајот на Божествената Литургија во Свештениот Храм славеник на Пресвета Богородица Сецарица во Рафина, Митрополитот Николај го постави прашањето за носење на маски во Храмот, нагласувајќи, дека носењето на маски внатре во Храмот не е никакво богохулство.

Какво богохулство? Со тоа што ги осудуваме решенијата (на Црквата и Владата – з.п.) се разгневува нашата душа! Нашата душа треба да се смирува и ако е неопходно и ние клириците ќе ставиме маска (за време на богослужбите – з.п.).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal