Киевският Митрополит Епифаний: Призванието на съвременните журналисти може да се сравни с призванието на Светите Апостоли

Автор: Doxologia INFONEWS

На 08 септември 2020 г. – Международният ден за солидарност с журналистите – Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний отправи послание на своята страница във Facebook.

Днес се отбелязва Международния ден за солидарност с журналистите. Желанието и мисията е да свидетелстваме за истината, да я предаваме на хората. Призванието на съвременните журналисти може да се сравни с призванието на Апостолите-ученици на нашия Господ Иисус Христос, които някога са разпространявали Истината сред хората, проповядвали са Божието Слово, свидетелствали са за важни събития и са разказвали за тях на хора, пътуващи из различни страни. И въпреки че живеем в напълно различни условия и сега е много по-лесно и по-бързо да изминаваме разстоянията, журналистите, подобно на Апостолите, трябва да останат свидетели на истината за събитията от нашето време.

Важно е журналистите да изпълняват призванието си не само като разказвачи на информация, но и да мотивират аудиторията към по-добро, да обединяват хората, да не ги разделят, да предлагат, а не само да критикуват, да дават полезни съвети, да не преувеличават, да търсят мир и да не сеят омраза и разделения.

Скъпи журналисти, винаги работете в полза на мъдростта и любовта към ближните. Бъдете светилници на истината, следвайки примера на нашия Господ, който пося Словото в душите на хората – Словото, което в продължение на почти две хилядолетия дава на човечеството духовна подкрепа, надежда и спасение – написа накратко Киевският Митрополит Епифаний в своето послание.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎