Йерусалимският Патриарх благослови новия гръцки консул в Йерусалим | VIDEO & СНИМКИ

Автор: Doxologia INFONEWS

На 16 септември 2020 г. новият генерален консул на Гърция в Йерусалим г-н Евангелос Влиорас заедно със семейството си посетиха Древната Патриаршия на Йерусалим. За това съобщава пресцентърът на Йерусалимската Патриаршия.

Новият консул беше приет от Йерусалимския Патриарх г-н г-н Теофил III, от Митрополита на Капитолия г-н Исихий, както и от секретаря на Свещения Синод, в топлосърдечна обстановка.

По време на срещата Патриархът подчерта каква е мисията на Патриаршията в Светите Земи, а именно мисия с църковен, образователен, културен, миротворчески и прочие характер, особено в тези бурни времена на размирици в Израел.

Генералният консул заяви, че както Гърция, така и той лично са предразположени да допринесат за тази мисия на Патриаршията със своята подкрепа и помощ.

Йерусалимският Патриарх награди г-н Влиорас с Патриаршески Медал като пожела по Благодатта на Гроба Господен да продължи сътрудничеството между Гръцката Държава и Йерусалимската Патриаршия.

Консулът благодари емоционално на Патриарх Теофил III и заяви, че винаги ще бъде в готовност смирено да помага на Патриаршията.

Накрая Патриарх Теофил III подари на съпругата и на сина на г-н Влиорас кръстчета за благословение и спомен от Гроба Господен.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎