И вторият тест за Covid-19 на Архиепископа на Крит е отрицателен | Състоянието му остава критично предвид напредналата му възраст

In other languages: GRNMK

Автор: Doxologia INFONEWS

Високопреосвещеният Архиепископ на Крит г-н Ириней все още се лекува в Университетската болница в Ираклион. Той беше приет на 27 септември 2020 с дихателна недостатъчност и се наложи да бъде преместен в интензивното отделение. Лекарите са оптимисти за неговото здраве, но здравословното му състояние все още е критично предвид напредналата му възраст. Архиепископ Ириней е на 87 години.

От обявеното на 28 септември 2020 медицинско обявление се разбира, че „Архиепископът е интубиран и е на механична вентилация, без треска и е хемодинамично стабилен“.

Според информацията на Преосвещения Епископ на Кносос, Викарият на Архиепископ Ириней и Главен секретар на Свещения Епархийски Синод на Църквата на Крит г-н Продромос Ксенакис лекарите са оптимисти за неговото здраве.

Според изявлението на Преосвещения Епископ пред neakriti.gr днес лекарите ще решават как ще продължи процедурата по екстубиране на Архиепископа за да видят как той ще реагира. Но според лекарите оптимистичен признак е това, че той сам си поема дъх.

На 28 септември Архиепископът беше подложен на втори тест за коронавирус, който също се оказа отрицателен като първият.

И днес направеният втори тест за коронавирус излезе отрицателен. Лекарите правят всичко, което е по-техните сили с бавни, но сигурни стъпки. Ние се молим за неговото пълно възстановяване като умоляваме и вие да се молите за него“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal