ИЗВЪНРЕДНО: Върху Архимандрит Дионисий (Мишев) е било упражнено сериозно полицейско насилие | ДОКУМЕНТ (ОБНОВЕНО)

Автор: Doxologia INFONEWS

По време на мащабния протест в София срещу Правителството на Борисов, сериозно полицейско насилие е било упражнено върху Архимандрит Дионисий (Мишев). За това съобщи Негово Високопреподобие пред Doxologia INFONEWS.

Служители на Жандармерията са го притиснали с щитовете си до лек автомобил, вследствие на което Архимандрит Дионисий е пострадал много сериозно – той е със спукан гръден кош и изметнато рамо.

Негово Високопреподобие е почувствал силна болка в гърдите, не е можел да диша. Веднага е повикана линейка и Архимандритът е транспортиран в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Към този момент няма изявление на Българската Патриаршия и тя не е защитила Архимандит Дионисий, който, въпреки че е аргосан, е неин клирик, тъй като все още няма окончателно църковно-наказателно решение по неговото дело.

Редно е Българската Патриаршия да излезе с изявление, с което да призове полицията да не упражнява насилие срещу граждани и клирици! Живеем в демократично общество и всеки може да си протестира където и когато си поиска! Всякакво насилие, упражнявано срещу протестиращи граждани (независимо дали са прави или не), говори за методи, използвани в комунистически и диктаторски режими, а не в демократично общество.

По наша информация Архимандрит Дионисий вече е изписан от болницата.

ОБНОВЕНО на 02.09.2020, 17:23:

Doxologia INFONEWS разполага с епикризата:

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal