ИЗВЪНРЕДНО: Архимандрит Макарий от Рилския Монастир е заразен с COVID-19 | Игуменът се опитва да прикрива тази информация

In other languages: ENGR

Автор: Doxologia INFONEWS

Според информация от достоверни източници на Doxologia INFONEWS 39-годишният Архимандрит Макарий (Чакъров) от Рилския Ставропигиален мъжки Монастир на Българската Патриаршия е заразен с коронавирус COVID-19.

През последните четири дена Игуменът на Монастира Епископ Евлогий се е опитвал да прикрива този случай, твърдят източниците на Doxologia INFONEWS. Но Монаси, разтревожени и загрижени за здравето на своите събратя от Монастира, са се свързали с РЗИ-Благоевград с молба да се изследват всички монаси и служители в Рилската Свещена Обител.

Първоначално Архимандрит Макарий е приет по спешност в Благоеврадската болница, но поради усложнения той е преместен и хоспитализиран в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. В момента отец Макарий е в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” на командно дишане. Към този момент състоянието му, според лекарите, е добро, с леки опасения.

Надяваме се всички контактни лица на Архимандрит Макарий да са открити и локализирани, имайки предвид, че Рилският Монастир е един от най-посещаваните Монастири в България.

Освен това Архимандрит Макарий страда и от диабет, което допълнително би усложнило неговото състояние.

Doxologia INFONEWS очаква официален отговор от ръководството на Монастира!

Бог да помага на Архимандрит Макарий и да го закриля!

Припомняме, че на 18 август 2020 г. почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвосий почина от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal