Начало » Новини » България » ИЗВЪНРЕДНО: Архимандрит Макарий от Рилския Монастир е заразен с COVID-19 | Игуменът се опитва да прикрива тази информация

ИЗВЪНРЕДНО: Архимандрит Макарий от Рилския Монастир е заразен с COVID-19 | Игуменът се опитва да прикрива тази информация

In other languages: ENGR

Автор: Doxologia INFONEWS

Според информация от достоверни източници на Doxologia INFONEWS 39-годишният Архимандрит Макарий (Чакъров) от Рилския Ставропигиален мъжки Монастир на Българската Патриаршия е заразен с коронавирус COVID-19.

През последните четири дена Игуменът на Монастира Епископ Евлогий се е опитвал да прикрива този случай, твърдят източниците на Doxologia INFONEWS. Но Монаси, разтревожени и загрижени за здравето на своите събратя от Монастира, са се свързали с РЗИ-Благоевград с молба да се изследват всички монаси и служители в Рилската Свещена Обител.

Първоначално Архимандрит Макарий е приет по спешност в Благоеврадската болница, но поради усложнения той е преместен и хоспитализиран в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. В момента отец Макарий е в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” на командно дишане. Към този момент състоянието му, според лекарите, е добро, с леки опасения.

Надяваме се всички контактни лица на Архимандрит Макарий да са открити и локализирани, имайки предвид, че Рилският Монастир е един от най-посещаваните Монастири в България.

Освен това Архимандрит Макарий страда и от диабет, което допълнително би усложнило неговото състояние.

Doxologia INFONEWS очаква официален отговор от ръководството на Монастира!

Бог да помага на Архимандрит Макарий и да го закриля!

Припомняме, че на 18 август 2020 г. почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвосий почина от коронавирус.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal