Заразеният с Covid-19 85-годишен монах от Монастира на Свети Павел в Света Гора беше екстубиран и е с отрицателен тест за вируса

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

След 10-дневна битка с коронавируса и след като беше интубиран 85-годшиният монах от Монастира на Свети Павел в Света Гора днес беше екстубиран, а направеният му тест за вируса е отрицателен.

Монахът беше лекуван от коронавирус Covid-19 в интензивното отделение на болница „Папаниколау“ в Солун. Той беше диагностициран с коронавирус и при постъпването си в болницата беше интубиран. Състоянието му в този период беше критично и притеснително.

На монаха беше поставена и механична вентилация на 20 септември. От вчера сутринта състоянието му е започнало да се подобрява, поради което се е наложило да бъде екстубиран. Направеният му тест за вируса SARS-CoV-2 е отрицателен, което вече не налага неговия престой в клиниката за коронавирус. Той ще бъде преместен в друго отделение за интензивна грижа на горепосочената болница. Ще остане в това отделение, докато не бъде изписан.

Ръководителят на гръцкия щаб за борба с коронавируса проф. Сотириос Циодрас следи състоянието на монаха от началото на настаняването му в интензивното отделение. След положителния развой за здравето на монаха г-н Циодрас се е обадил, за да получи повече информация за състоянието на монаха. Същата загриженост за монаха през същия период е имал и управителят на Света Гора г-н Атанасиос Мартинос, както ни съобщава Voria.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal