Журналистът Горан Благоев съучредява партия с Цветан Цветанов – „Републиканци за България“ | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов представи инициативния комитет на бъдещата си партия „Републиканци за България“. За това съобщават bTV новините.

Днес ние полагаме началото на един нов политически проект, който трябва да обедини всички център-дясно мислещи български граждани. Един проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности и посока. Един проект, който да даде възможност на многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни, да бъдем заедно и да няма това противопоставяне, което наблюдавах през всичките тези години“ – заяви Цветанов.

Учредителната декларация на „Републиканци за България“ беше представена от водещия на предаването „Вяра и общество“ по БНТ г-н Горан Благоев, срещу когото неотдавна беше оказван натиск от християно-джихадисти и московски агенти от Българската Църква.

В нея се посочва, че сред основните цели на партията ще бъде воденето на дясно-центристка политика, която да е неразривно свързана с принципите на демократичност, предвидимост и толерантност.

На мероприятието в една от залите на НДК се събраха 89 души. На форума имаше и бивши членове на партия ГЕРБ, сред които Джема Грозданова. Сред участниците бяха и криминалният психолог Тодор Тодоров, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов и бившият кмет на Банско Георги Икономов.

Партията ще бъде учредена след седмица – на 27 септември.

Обявяване на Инициативен комитет на “Републиканци за България”

Публикувахте от Републиканци за България в Неделя, 20 септември 2020 г.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal