ЕКСКЛУЗИВНО: Австралийската Архиепископия дари 100 000 долара на Университета Виктория за изследване на ваксината срещу COVID-19

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Гръцката Православна Архиепископия на Австралия (Вселенска Патриаршия) дари огромната сума от 100 000 щатски долара за Университета Виктория в Мелбърн, където, ръководени от про-ректора проф. Васо Апостолопулу, лаборанти изследват ваксината и лекарствата срещу коронавирус COVID-19. За това съобщи SBS Ελληνικά.

Г-жа Васо Апостолопулу топлосърдечно благодари на Архиепископията за тази огромна подкрепа:

Много съм благодарна на Архиепископията за това дарение, което ни помага да напреднем в изследванията на коронавирусната болест. Постигнахме голям напредък, съставихме списък с лекарства, които могат да лекуват коронавируса, и ваксина срещу коронавируса. Работим по два проекта. С парите, дарени ни от Архиепископията, ще можем да се движим по-бързо и да провеждаме клинични тестове.

От своя страна Архиепископът на Австралия заяви, че „всички ние трябва да допринасяме с каквото можем за продължаващите усилия за справяне с пандемията. Никога не сме спирали да се молим на Бога и да Го молим да просветли и укрепи научната общност за бързия успех на техните изследователски усилия“.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎