Гръцкият център за социални грижи в Австралия реагира на последиците от пандемията

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Гръцкият център за социални грижи в Австралия, с благословението и подкрепата на Архиепископ Макарий от Австралия, бе в челните редици, опитвайки се да отговори на нуждите, създадени от последиците от коронавирусната пандемия. За това съобщава Orthodoxia INFO.

Усилията включват активизиране на поредица от услуги и програми, които отговарят на новите предизвикателства, пред които е изправено австралийското общество.

Една от услугите е двуезичната национална гореща линия за психично здраве, която е достъпна за всеки, който изпитва емоционален или психологически дискомфорт (стрес).

Създаването на тази специална служба беше продиктувано от факта, че през последните месеци пандемията от коронавирус е нарушила ежедневието на всички, докато напоследък жителите на Мелбърн бяха изправени пред допълнителни предизвикателства, които бяха придружени от периодичното прекъсване на обичайните мрежи за социална подкрепа, като семейство, приятели, но също и Църквата. Много хора вече са се свързали с Гръцкия център за социални грижи и са поискали помощ и подкрепа по отношение на своите емоционални и психологически проблеми.

Също така си струва да се спомене, че Гръцкият център за соц. грижи създаде поредица от информативни видеоклипове, които са свързани с темите за стреса, депресията и чувството на загуба и тъга. Тези видеоклипове са публикувани и са достъпни за гледане на страницата на организацията във Facebook (GWC Community Services).

Също така, Гръцкият център за социално подпомагане изпълнява програмата „Acts of Love”, чрез която се предлага безплатна храна на лица и семейства, изправени пред финансови затруднения.

Това са прясно приготвени ястия с разнообразни вкусове и абсолютно питателни, които се доставят по домовете на нуждаещи се всеки вторник и четвъртък.

Предлагането на ястия насърчава силно посланието за любов и социална сплотеност между нас хората.

Програмата се финансира от Правителството на Нов Южен Уелс.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal