Гръцкият президент Екатерини Сакеларопулу посети Кипърския Архиепископ Хрисостом II | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

От 21 септември до сряда 23 септември 2020 гръцкият Президент г-жа Екатерини Сакеларопулу е на посещение в Кипърската Република. Президентът на Гърция пристигна в Президентския Палат малко след 10:30 ч. Там тя съгласно протокола постави венец на статуята на първия президент на Кипър блаженопочившият Архиепископ на Кипър Макарий III. След това, тя беше приета на аудиенция при Президента на Кипър г-н Никос Анастасиадис.

В 12:30 ч. г-жа Сакеларопулу беше приета в Свещената Архиепископия от Предстоятеля на Църквата на Кипър Архиепископ г-н г-н Хрисостом II.

С пристигането си ученички от Общокипърската прогимназия посрещнаха г-жа Сакеларопулу с цветя, в знак на уважение към Президента на Гръцката Република. Президентът заедно с нейната свита бяха приети топлосърдечно от Негово Блаженство Архипископ Хрисостом. Негово Блаженство направи кратък преглед на историята на Църквата на Кипър, както и на неразделните връзки на острова с Гърция. Накрая, той ѝ подари традиционна кипърска сребърна кутия със смирна като спомен от посещението ѝ в Свещената Архиепископия на Кипър.

От своя страна, г-жа Сакеларопулу подари на Архиепископа един богато украсен сребърен поднос.

Около 13:00 ч. в Архиепископията пристигна и кипърският Президент г-н Никос Анастасиадис заедно с първата дама г-жа Андри Анастасиаду, които седнаха заедно на официалната трапеза с г-жа Сакеларопулу, която беше дадена в нейна чест от Негово Блаженство Архиепископ Хрисостом.

Източник: Εκκλησία της Κύπρου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal