Горан Благоев и протестиращи към Свещения Синод на БПЦ: Опомнете се! | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

На 10 септември 2020 г. журналистът г-н Горан Благоев, срещу когото неотдавна беше оказван натиск от християно-джихадисти и московски агенти от Българската Църква, направи изявление по време на протестите в София срещу Правителството на Борисов, като наред с други неща той каза:

Добър вечер, достойни и свободни българи!

Една нация е единна, когато сред нея са и духовните ѝ водачи. Два месеца тук сред Вас е един достоен духовник – Архимандрит Дионисий, и още един мълчалив и незабележим монах – Рафаил, поклон и за него (Йеромонах Рафаил Стефанов е клирик на Софийска Митрополия. Срещу него предстои да бъде заведено църковно-наказателно дело от Епархийския Църковен Съд на Софийска Митрополия за извършени нарушения от самия Йеромонах Рафаил – Бел. Doxologia INFONEWS).

Но къде е българският Свети Синод!?

Преди повече от 70 години българският Синод имаше куража да се изправи срещу Правителство, което беше в съюз с Германия. Имаше куража да се изправи срещу Гестапо и да защити българските евреи. Българският Синод излезе заедно със своя народ в защита на евреите. И тогава българският Синод получаваше субсидия от държавата, но българският Синод имаше отговорност към бъдещето.

Ваше Светейшество, който стоите само на десетки метри оттук; български Митрополити – опомнете се!

Този народ има нужда не от вашата защита към вашия спонсор отсреща (Бойко Борисов – Бел. Doxologia INFONEWS). Този народ има нужда от вас тук и сега, за да може Българската Църква да остане за нашите деца като крепител на морал и духовност, а не да се страхуват българските духовници да излязат на улицата.

Протестиращите граждани заявиха, че Синодът на БПЦ е мафия, която служи на Борисов.

Словото на г-н Горан Благоев завърши с многолетствие за българския народ, като Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Дионисий (Мишев) благослови всички присъстващи протестиращи български граждани.

Припомняме, че по-рано върху Архимандрит Дионисий бе упражнено сериозно полицейско насилие от страна на български полицаи, а на Успение Богородично (15 август 2020 г.) Пловдивският Митрополит Николай в омилията си след Божествената Литургия от църковния амвон подкрепи и защити Правителството на Борисов.

Припомняме също, че на 26 август 2020 г. протестиращи граждани поискаха оставката на Свещения Синод на Българската Патриаршия, като право в очите на Тивериополския Епископ Тихон заявиха, че Българската Църква е „Църквата на ГЕРБ“, „подлога“, определиха Синода като „гербаджийски“, а след това нарекоха Синодалните Митрополити „мърши“.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎