Горан Благоев и протестиращи към Свещения Синод на БПЦ: Опомнете се! | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

На 10 септември 2020 г. журналистът г-н Горан Благоев, срещу когото неотдавна беше оказван натиск от християно-джихадисти и московски агенти от Българската Църква, направи изявление по време на протестите в София срещу Правителството на Борисов, като наред с други неща той каза:

Добър вечер, достойни и свободни българи!

Една нация е единна, когато сред нея са и духовните ѝ водачи. Два месеца тук сред Вас е един достоен духовник – Архимандрит Дионисий, и още един мълчалив и незабележим монах – Рафаил, поклон и за него (Йеромонах Рафаил Стефанов е клирик на Софийска Митрополия. Срещу него предстои да бъде заведено църковно-наказателно дело от Епархийския Църковен Съд на Софийска Митрополия за извършени нарушения от самия Йеромонах Рафаил – Бел. Doxologia INFONEWS).

Но къде е българският Свети Синод!?

Преди повече от 70 години българският Синод имаше куража да се изправи срещу Правителство, което беше в съюз с Германия. Имаше куража да се изправи срещу Гестапо и да защити българските евреи. Българският Синод излезе заедно със своя народ в защита на евреите. И тогава българският Синод получаваше субсидия от държавата, но българският Синод имаше отговорност към бъдещето.

Ваше Светейшество, който стоите само на десетки метри оттук; български Митрополити – опомнете се!

Този народ има нужда не от вашата защита към вашия спонсор отсреща (Бойко Борисов – Бел. Doxologia INFONEWS). Този народ има нужда от вас тук и сега, за да може Българската Църква да остане за нашите деца като крепител на морал и духовност, а не да се страхуват българските духовници да излязат на улицата.

Протестиращите граждани заявиха, че Синодът на БПЦ е мафия, която служи на Борисов.

Словото на г-н Горан Благоев завърши с многолетствие за българския народ, като Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Дионисий (Мишев) благослови всички присъстващи протестиращи български граждани.

Припомняме, че по-рано върху Архимандрит Дионисий бе упражнено сериозно полицейско насилие от страна на български полицаи

Припомняме също, че на 26 август 2020 г. протестиращи граждани поискаха оставката на Свещения Синод на Българската Патриаршия, като право в очите на Тивериополския Епископ Тихон заявиха, че Българската Църква е „Църквата на ГЕРБ“, „подлога“, определиха Синода като „гербаджийски“, а след това нарекоха Синодалните Митрополити „мърши“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal