Борисов от Кърджали: Ние даваме пари за Храмове и Монастири | VIDEO

„Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората, няма досега случаи на протестиращи, които са искали нещо от правителството или са предлагали да не са били срещнати, да не са били изслушани. След ден-два им е бил решен проблемът, но безспорно тези провокатори, които заявиха в един момент хвърляха бомби по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Премиерът присъства в Кърджали на освещаването на новоизградените постройки на средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча“ заедно с председателя на парламента Цвета Караянчева и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Средствата за строежа 800 000 лева са отпуснати от държавата.

Освещаването беше извършено от пловдивския митрополит Николай.

България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия. БСП искат избори, а не могат да си организират дори вътрешните, заяви Борисов.

Премиерът не отговори на въпроса коя е мафията, която му иска оставката, както самият той заяви преди няколко дни.

С удоволствие ще коментирам протестите, ако едната им вечер говори човекът, който би бил социалният им министър, на другата финансовият… и тогава с право да сравните с нас, ще кажем – елате, управлявайте. Как ще управляват освен да искат бесилки и ковчези, запита Борисов и добави, че всички, които протестират от партиите са провалили се досега.

А ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим – Радев. В началото на вътрешните избори на БСП те самите се обвиняват в лъжа, манипулации и измами, а искат да правят следващите избори, заяви още Борисов.

По думите му, България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия.

Полицаите бяха атакувани с ярост. Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите, каза още министър-председателят по повод протеста от 2 септември.

Ние строим манастири, възстановяваме църкви. Това е един от начините за етническата толерантност, каза Борисов.

Винаги съм уважавал протестите на хората. Няма случай досега, когато протестиращи са искали нещо от правителството и да не е била проведена среща с тях и след това проблемът им да не е бил решен. Безспорно е обаче, че тези, които къртиха София и хвърляха бомби срещу полицаите, са провокатори и сред тях има и платени. Едните не трябва да се смесват с другите. Към едните изпитвам огромно уважение, както винаги досега, а към другите – неприязън. Нека да чуем как искат да управляват, но не приемам в София да бъдат разнасяни ковчези и бесилки. В същото време съм категоричен, че винаги съм искал най-строги наказания за полицаи, превишили правомощията си, но в случая те бяха атакувани с невиждана ярост. Това завих в отговор на журналистически въпроси след освещаването на новия манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали. Ние строим и възстановяваме църкви и манастири, в същото време ремонтираме и джамии. Това е гаранция за етническия мир в страната. Хората, които изповядват различни религии, се чувстват в собствената си държава еднакво уважавани.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 12 септември 2020 г.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 12 септември 2020 г.

Източник: БНТ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal