Бившият Ловчански Митрополит Гавриил ще бъде санкциониран от здравните власти заради неспазване на мерките срещу разпространението на COVID-19

Автор: Doxologia INFONEWS

Заради неспазването на противоепидемичните мерки, ще бъдат глобени организаторите на 50-ия конгрес на БСП, организаторите на учредяването на партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов „Републиканци за България“ (журналистът Горан Благоев е съучредител на тази партия), както и организаторите на посещението на премиера в Катедралния Храм на Светите Кирил и Методий в Ловчанска Митрополия. Това съобщиха от здравното министерство в понеделник, цитирани от Mediapool.bg.

Конгресът на БСП се проведе в Националния дворец на културата на 26 и 27 септември. Учредяването на партията на Цветанов беше в Интер Експо Център на 27 септември, а премиерът посети Храма в Ловеч в понеделник. Общото между трите събития е, че не се носеха маски и не са спазвани и други изисквания срещу коронавируса.

От ведомството припомнят, че когато нарушението е извършено от юридическо лице, санкцията е от 500 лв. до 2000 лв., а при повторно нарушение – от 2000 лв. до 5000 лв., съгласно чл. 209а, ал. 2 от Закона за здравето.

Актовете ще бъдат връчени от съответните регионални здравни инспекции, на чиято територия са проведени събитията, уточняват от министерството.

Doxologia INFONEWS поздравява здравните власти за този строг контрол, който упражняват спрямо гражданите на Република България.

Законите за здравето важат за абсолютно всички, вкл. за Митрополитите и Патриарха на поместната Църква, които трябва да бъдат пример за спазването на закона, въпреки че Бившият Ловчански Митрополит Гавриил (ченге на ДС, московски агент и русофил) е жив/стар пример не само за неспазване на каквито и да е закони, но и за грубо погазване на Свещените Канони на Православната Църква и Устава на Българската Патриаршия.

Припомняме, че на 18 август 2020 г. почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвосий почина от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal