Бившият и настоящият Митрополит на Китион, както и Митрополитът на Тамасос от Църквата на Кипър се самокарантинираха заради заразени служители с COVID-19

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Както ви съобщихме по-рано, двама служители от Митрополията на Китион са заразени с коронавирус, в резултат на което тази зараза се разпространява и в Митрополията на Тамасос.

Преосвещеният Митрополит на Китион г-н Нектарий е бил в контакт със служителите от неговата Митрополия, които са били заразени с коронавирус. Става въпрос за 12 септември 2020 г.

На 14 септември Митрополит Нектарий си прави тест за коронавирус. Резултатът от теста е отрицателен. Въпреки всичко, Митрополитът се самоизолира за 14 дена и заявява, че ще си направи втори тест за коронавирус.

От своя страна, преди Митрополитът на Китион да разбере за заразените с коронавирус служители в неговата Митрополия, той е имал контакт с Преосвещения Митрополит на Тамасос и Орини г-н Исаия, както и с бившия Преосвещен Митрополит на Китион г-н Хрисостом. Митрополит Исаия след като е научил за тези положителните случаи с Covid-19, той също се самоизолира като си е направил тест за коронавирус.

Днес се очаква да излезе резултатът от теста на Митрополит Исаия.

И в двете Митрополии здравната инспекция е извършила дезинфекция на всички сгради, помещения и Храмовете, където са служили горепосочените Митрополити.

Източник: Dialogos.com.cy

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal