Белоградчишкият Епископ Поликарп освети новия централен склад за църковни стоки на Софийска Митрополия

На 29 септември бе извършено освещаването на новия централен склад за църковни стоки на Софийска света митрополия, който се намира в пределите на Чепинския манастир „Св. Три светители“.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и одобрението на Епархийския съвет при Софийска света митрополия, складът на светата митрополия бе изнесен от центъра на София, където се намира сградата на Софийска света митрополия, за да бъде по-лесно достъпен за превозни средства, както и да може да поема по-голямо количество стоки.

Това се налага поради ограничения достъп за автомобили и затварянето на улиците около светата митрополия и организирането им на пешеходна зони, както и да се създаде по-голяма площ за зареждането и съхранението на необходимите количества както църковни свещи, така и други стоки от първа необходимост за нуждите на храмовете и манастирите на Софийска епархия.

Освещаването на новия централен склад за църковни стоки бе извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в присъствието на г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия, ревизорите на Софийска митрополия, както и на завеждащия склада при Митрополията.

Бе осветен новият склад за църковни стоки на Софийска митрополия

Източник: Свещена Митрополия на София

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal