Архим. Романос Анастасиадис за „г-н Андреас Конанос“: Зад „сладките“ му слова се крие голяма отрова. „Под устните им – аспидина отрова“, както казва Свещеният Псалтир

In other langauges: GR

Автор: Архимандрит Романос Анастасиадис, клирик на полуавтономната Църква на Крит (Вселенска Патриаршия)

Превод: Йордан Георгиев

Действително, никога отново не бих искал да коментирам „г-н Андреас Конанос“. Но тук (в това видео – Бел. прев.) се поставят в опасност много важни неща, които преминават всякакви граници и засягат както него, така и всички нас.

Зад „сладките“ му слова се крие голяма отрова. „Под устните им – аспидина отрова“, както казва Свещеният Псалтир (виж също и в Рим. 13:3 – Бел. прев.).

Каквото и да казва, вече няма значение. Прекрасните думи нямат никакво покритие, когато чрез своя живот той поставя под съмнение и хули самото ядро на Църквата.

И така, 20 години в расо, разбира се като монах, тогава с кого се подиграва (освен с Бога разбира се)…? Тогава не е ли бил истински (монах – Бел. прев.)? Връзката му с хората не е ли била истинска? И бяха нужни две цели десетилетия, за да го разбере? Да установи, какво? Да установи, че монашеската схима и високото достойство на Свещенството, което Бог му дари по Своята милост, го направиха „фалшив“, „лъжлив“ и „несвободен“? Понеже „новото начало“, което обяви като „добра новина“ показва, че неговото вчерашно амплоа, т.е. честното расо, което носеше толкова години, беше „фалшиво“, „лъжливо“ и „ограничаваше свободата му“…

Следователно, той си признава, че е бил един театрал? Кога? Тогава ли? Сега ли? И тогава, и сега ли? Не обяснява. Той не се извинява, за което е длъжен, на хилядите, които му повярваха че е евангелист и пророк на Словото Божие, така както е всеки един свещеник на Всевишния.

За всички онези, които ще побързат да протестират, обяснявам. Не е въпрос на лично осъждане срещу „г-н Андреас Конанос“ (очевидно вече така иска да се обръщат към него и трябва да го уважим…), а печал за този толкова брутален опит за оклеветяване и злепоставяне на Църковната Институция, която е създадена от Светия Дух. И накрая, това представлява преди всичко хула срещу Дух Светий.

Нека Бог помилва и нас, и него. И да защити душите на хората от измамата и катастрофата, която може да бъде предизвикана от своего рода неговото поведение и живот.

Амин.


P.S. Очевидно той успокоява своето съзнание („нищо в света не е по-мъчително“, според Свети Андрей Критски) с факта, че за пет (5) часа неговото видео е видяно от над 50 000 души… А това, в крайна сметка е най-трагичното…

Коментар: Doxologia INFONEWS

И тези 50 000 заблюдени душѝ по своя гуру Андреас Конанос остават без изповед и причастие, понеже те са ходили на Църква не заради Христос, а заради един харизматичен протестантстващ гуру с монашеска схима и облечен в расо! Сега си остават само с един гуру и диетолог (част от неговото ново поприще), от когото не могат да се откъснат. Той захвърли расото, но схимата остава…, както и неговото юдино предателство. Това е поредният Юда Искариот!

А за заблудените овце без пастир се оказва, че те никога не са търсили Христос…

По-голямата част от поклонниците на гуру Конанос в Гърция бяха неофити и хора с протестантски и леви възгледи. Това е важно уточнение… А за почитателите на гуруто в чужбина, може да се каже почти същото…

С предателството си, г-н Конанос все едно запали кибритена клечка и за миг изгори всичките си проповеди и книги, които бяха издигани в култ от гуру-почитатели.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎