Начало » Новини » Мнения » Архиепископ Йероним отправи силно емоционално архипастирско послание към учениците и преподавателите по случай новата учебна година 2020

Архиепископ Йероним отправи силно емоционално архипастирско послание към учениците и преподавателите по случай новата учебна година 2020

In other languages: ENGR

Никой не може да ви лиши от правото да мечтаете, да се наслаждавате на ежедневието, да се надявате, да изграждате своя мироглед.


Автор: Doxologia INFONEWS

Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним отправи силно емоционално архипастирско послание към учениците и преподавателите по случай началото на новата учебна година в Гърция (2020). За това съобщава Larissanet.

Към учениците той се обърна така:

Не забравяйте, че вашият най-добър приятел – Господ Иисус Христос – седи днес с вас на чина и ще ви държи за ръка и през тази година както във вашите постижения, така и в малките грешки, които със сигурност ще ви помогнат да направите по-голяма крачка напред.

Пожелавам вашите усмивки и вашите гласове, които днес отекват във всеки училищен двор на нашата красива Гърция, да дадат надежда на всички нас, които гледаме с носталгия назад към незабравимите моменти от нашите ученически години.

Би било наивно да не се притеснявате за непреодолимите трудности на нашето време. Без значение колко тежка и сива е обстановката около вас предвид настоящата и добре известната ни коронавирусна пандемия, и без значение какъв ще е нейният край, вие сте ясен хоризонт; вие сте бъдещето и надеждата ни.

Никой не може да ви лиши от правото да мечтаете, да се наслаждавате на ежедневието, да се надявате, да изграждате своя мироглед.

Хвърлете се смело на пистата с надежда, оптимизъм и ясен поглед. Вие сте тези, които ще превърнете кризата в благословена възможност за промяна.“ – каза Негово Блаженство.

Към преподавателите Архиепископ Йероним се обърна така:

В този труден път, по който сте поели, искам от сърце да ви уверя, че Църквата винаги стои до вас като спътник и непоклатима скала на надеждата. Църквата винаги е отворена за вас, за вашите притеснения и визии.

Изказвам благодарност от свое име и от името на цялата Църква за вашия принос. Бъдете сигурни, че се моля Благодатта на нашия Господ Иисус Христос да ви закриля и да ви съпътства във вашата божествена мисия.“ – завърши емоционалното си слово Архиепископът на Атина г-н г-н Йероним.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal