Архиепископът на Албания благослови и поздрави децата по случай началото на новата учебна година | VIDEO

In other languages: GR – AL

Превод: Йордан Георгиев

Днес на 13 септември в неделя, Негово Блаженство Архиепископът на Тирана, Дирахион и на цяла Албания г-н г-н Анастасий след края на Божествената Литургия в Катедралния Храм на Тирана, призова учениците да запомнят следните три думи: „Много учене, много солидарност между вас, много молитви за да ни просветли Бог да направим това, което трябва да правим“.

Архиепископ Анастасий отправи следното послание до всички деца:

Скъпи мои деца,

Птиците летят с две крила. Християнчетата се издигат с крилата на учението и на молитвата.

Бог да благословя всеки ден вашите усилия! С топлосърдечна любов към Христа,

+ Архиепископ Анастасий

В края на своята омилия Архиепископ Анастасий заяви, че: „Ако Бог е с нас, никой не може да бъде против нас“.

След това, всички черкуващи се деца заедно с клириците отправиха своята молитва към Всеподателя Бога за успешното начало на новата учебна година.

Молитва за началото на учебната година*

Господи Боже, Създателю Наш! Ти си удостоил нас хората с Твоят образ и си открил премъдростта Си на младенците. Ти си дал премъдрост на Твоя пророк Самуил и на Твоя помазаник Соломон. Теб – вечната и божествена Истина – усърдно молим: милостиво погледни тези деца и прати върху тях духа на премъдростта и разума, духа на познанието и благочестието, духа на Твоя страх! Отвори ума им, за да възприемат силата на Твоя закон и с успех да изучават добрите и полезни науки. Избави ги от всяка вражеска зла умисъл. Запази ги твърдо в православната вяра, в душевна чистота и целомъдрие, насочи волята им към изпълняване на Твоите свети заповеди и придобиване на добри и полезни навици. И така подготвени чрез Твоята премъдрост и като преуспяват в добродетелния живот и полезно знание, да станат учители на Твоето учение, да поживеят в мир, радост и всяко благополучие, и да се удостоят да станат наследници в Твоето вечно Царство. Амин!

* (молитвата не е превод на тази, която изричат децата във видеото – Бел. прев.)

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal