Александрийският Патриарх се срещна с министъра на външните работи на Кипър

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Александрийският Патриарх Теодор II се срещна с министъра на външните работи на Кипър Никос Христодулидис на 14 септември 2020 г. За това съобщава ANT 1.

Външният министър изрази радостта си от тази среща, като добави, че това е чест за него.

Христодулидис обсъди различни интересни теми с Александрийския Патриарх, особено по отношение на мисията на Патриаршията на африканския континент и начините, по които Кипър може да помага на Патриаршията.

Кипър и Александрийската Патриаршия имат едни и същи цели и едни и същи намерения – не само за укрепване Православието в Африка, но и за предоставянето на помощ на хората в Африка, които са изправени пред борба за тяхното оцеляване.

Христодулидис също така информира Александрийския Патриарх, че посолството на Кипър вече работи в Етиопия. Предстои също да отвори и посолство в Кения.

Накрая, Христодулидис заяви, че отношенията му с Александрийската Патриаршия са много близки, тъй като самият той произлиза от Александрия.

От своя страна Александрийският Патриарх изрази своята благодарност към министъра на външните работи, който го приветства с голяма любов и уважение. Патриарх Теодор му пожела много сили в неговата министерска работа.

Александрийският Патриарх спомена също и за емигрантските африкански кипърци, които много помагат на Патриаршията в нейната мисионерска и хуманитарна дейност както в Египет, така и в 54-те африкански държави.

Накрая и двамата се разделиха с много любов и искрени пожелания за здраве и благословен успех.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎