Πομπέο για την Ρωσία: «Προσπαθεί να οικειοποιηθεί την Ορθόδοξη Εκκλησία» | Ρωσική πρεσβεία κατά Πομπέο: «Είναι ‘αντιρωσική υστερία’» (VIDEO)

In other languages: BG MK

Βολές κατά της Ρωσίας και της προπαγάνδας της εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 από την Σούδα Κρήτης ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάικ Πομπέο.

Ο κ. Πομπεό κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προκλήσεις, την προπαγάνδα και τα προβλήματα που θέτει η Ρωσία στην Αγία Ορθοδοξία.

Ο Πομπέο είπε την αλήθεια!!! Καλά θα είναι να το καταλάβουν

Επίσης ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για στενότερη συνεργασία και στο θέμα της Ρωσίας.

«Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να διερευνήσουμε στενότερη συνεργασία για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που θέτει η Ρωσία μέσω κακόβουλων δραστηριοτήτων, όπως η εξάπλωση της παραπληροφόρησης για την πανδημία και η προσπάθεια να οικειοποιηθεί την Ορθόδοξη Εκκλησία» – τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο.

Ως «αντιρωσική υστερία» χαρακτηρίζει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, τα μηνύματα που θέλησε να περάσει κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Το σχόλιο του Αρχιμανδρίτη Ρωμανού Αναστασιάδη:

«Δεν καταλάβαμε, κύριοι; Είπε ψέματα ο Πομπέο; Δεν είστε εσείς που υπονομεύετε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σφετεριζόμενοι αντικανονικά και ανήθικα τη θέση και τα ιστορικά και απαράγραπτα προνόμιά του; Δεν είστε εσείς που εξαγοράζετε διαφόρους πράκτορές σας στις κατά τόπους Εκκλησίες και επιδίδεστε σε βρώμικο υβριδικό πόλεμο κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος λόγω του Ουκρανικού; Δεν είστε εσείς που αποτολμήσατε το ανοσιούργημα του Αμμάν, για το οποίο θα έπρεπε να έχουν καθυποβληθεί σε ανάθεμα και καθαίρεση όλοι όσοι συνυπούργησαν σε αυτήν την αλητήρια και δαιμονιώδη παρασυναγωγή του σατανά; Αυτό για τα περί Ορθοδοξίας.

Τώρα, για τα αμιγώς πολιτικά, ε, εκεί αρκούν μερικά ονόματα: πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκουγιου, S-400, ρωσικά κατασκοπευτικά πλοία σε βάρος του ελληνικού στόλου στην πρόσφατη κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, χρόνιος και επαίσχυντος εμπαιγμός της Κύπρου για το Κυπριακό, την ώρα που κάνετε μπίζνες και παρέχετε de facto νομιμοποίηση στο παράνομο καθεστώς εισβολής και κατοχής της βόρειας Κύπρου, κλπ, κλπ, κλπ…».

Υπενθυμίζεται πως ο Πομπέο δικαιολόγησε την πρωτοβουλία της αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα κατηγορώντας ευθέως τη Ρωσία.

 

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal