Ο Γενικός Εισαγγελέας εγκαλεί τον μητροπολίτη Βοστώνης για μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό

In other languages: BG MK

Με έγγραφό του, το οποίο φέρει ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2020, ο Γενικός Εισαγγελέας της πολιτείας του Νιου Χαμσάϊρ εγκαλεί τον μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο για μη τήρηση των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού που έλαβε ο τοπικός Κυβερνήτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Εθνικού Κήρυκα”, οι υγειονομικές Αρχές ήδη από τον Ιούλιο είχαν καλέσει την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Πόρτσμουθ, μετά από την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων στην πόλη, να αναθεωρήσει τη χρήση κοινής λαβίδας για τη μετάδοση της θείας Κοινωνίας καθώς αυτός ο τρόπος ερχόταν σε αντίθεση με τα μέτρα που είχε λάβει ο Κυβερνήτης του Νιου Χαμσάϊρ.

Ο επιχώριος μητροπολίτης Μεθόδιος φαίνεται πως αγνόησε τις οδηγίες των Αρχών μην επιτρέποντας να χρησιμοποιούνται λαβίδες μίας χρήσης για τη θεία Κοινωνία, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ομογένειας, δεν προχώρησε ούτε και στην ενημέρωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Μαζί με τον μητροπολίτη Μεθόδιο, εγκαλείται από τον Εισαγγελέα τόσο ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Βοστώνης, όσο και ο μέχρι πρότινος εφημέριος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου.

Πηγή: Orthodoxia INFO

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal