Η Ι.Ε. Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ενέκρινε τις προτάσεις για εκλογή τριών Βοηθών Επισκόπων

In other languages: EN BG

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Την Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τηλεδιάσκεψη την Ι. Επαρχιακή Σύνοδο σε τακτική συνεδρία, ώστε να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα της ημερησίας διατάξεως.

Εν αρχή της συνεδρίας εξεφράσθησαν ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο για το εμπνευσμένο Μήνυμά του, και συγχαρητήρια προς όλους τους συντελέσαντες για την επιτυχή διοργάνωση και άρτια διεξαγωγή των εργασιών της 45ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής, στην οποία για πρώτη φορά στην ιστορία σημειώθηκε τέτοια μαζική συμμετοχή, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος επανέλαβε τη σταθερή συστράτευσή της για την προσπάθεια ενημερώσεως της κοινής γνώμης επί του ζωτικού θέματος της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος, κάτι που θλίβει βαθύτατα και στενοχωρεί κάθε πολιτισμένο άνθρωπο καλής θελήσεως, ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή εθνικής καταγωγής.

Τέλος, ενεκρίθησαν οι προτάσεις για εκλογή βοηθών επισκόπων υπό μεν του Αρχιεπισκόπου του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Καιζίου, υπό δε των Μητροπολιτών Αγ. Φραγκίσκου του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωάννου Κωνσταντίνου και Σικάγου του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Τιμοθέου Μπακάκου, αντιστοίχως. Καταρτισθέντων κατά τις διατάξεις του Κανονισμού περί Εκλογής Βοηθών Επισκόπων των τριών τριπροσώπων, απεφασίσθη όπως αυτά διαβιβασθούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με την παράκληση να γίνουν οι κανονικές ψήφοι.

ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Πηγή: Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Ἀμερικῆς | Greek Orthodox Archdiocese of America

Αρχιμ. Σπυρίδων Καἰζιος
Αρχιμ. Ιωάννης Κωνσταντίνου
Αρχιμ. Τιμόθεος Μπακάκος

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal