Ηγούμενος της I.M. Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτη – Ιεριχώ: «Στο Πατριαρχείο μας τουλάχιστον δέκα πατέρες βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό… 48 χρόνια τέτοια κατάσταση δεν έχουμε αντιμετωπίσει» | VIDEO

In other languages: BG MK

Δύσκολες ώρες για τις μονές των Αγίων Τόπων λόγω της πανδημίας, με τον Γέροντα Χρυσόστομο, Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτη στην Ιεριχώ να περιγράφει δύσκολη κατάσταση που επικρατεί.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ταβουλαρέας ανέφερε πως δέκα πατέρες του Πατριαρχείου διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εκ των οποίων δυο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

48 χρόνια τέτοια κατάσταση δεν έχουμε αντιμετωπίσει, αυτό που ζούμε τώρα δεν το ζήσαμε ποτέ, να μην μπορείς να βγεις έξω και να φοβάσαι. Στο Πατριαρχείο μας τουλάχιστον δέκα πατέρες βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό, δυο διασωληνώθηκαν, ένας Αρχιερέας είναι ακόμη στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή„.  

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος ανέφερε πως η έλλειψη επισκεπτών δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα. 

Υπάρχουν άνθρωποι που μας θυμούνται και μας βοηθάνε, υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τον οβολό τους και όχι μόνο για μένα αλλά και για άλλους. Να κάνετε υποκοή σε αυτά που λέει η Κυβέρνηση να φοράτε μάσκες, αυτή η αρρώστια είναι άτιμη. Ο κίνδυνος υπάρχει, τη μάσκα τη φοράμε όταν πάμε να κοινωνήσουμε τη βγάζουμε, πρέπει να τη φοράμε. Να φυλάνε τον ευατό τους και τους μεγαλύτερους εμάς, πρέπει„.  

Την ίδια ώρα έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους Κύπριους.

Να μην φοβάστε στην Κύπρο τον Ερντογάν, ο Θεός θα βοηθήσει. Υπάρχουν και αυτοί που αγαπούν την Κύπρο και την Ελλάδα και θα συμπαρασταθούν και θα βρεθεί μια λύση με τη βοήθεια του Θεού„.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎