Αποσωληνώθηκε και νίκησε τον κορωνοϊό ο 85χρονος μοναχός από την Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους

In other languages: BG

Αποσωληνώθηκε έπειτα από μάχη δέκα ημερών στη ΜΕΘ Covid του Παπανικολάου ο 85χρονος μοναχός από το Άγιον Όρος – Αρνητικός στον ιό στο τελευταίο τεστ

Νικητής από την πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό βγήκε ο μοναχός από τη Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους που είχε διασωληνωθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο 85χρονος είχε κριθεί απαραίτητο να τεθεί υπό μηχανικό αερισμό όταν η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί ραγδαία λόγω της λοίμωξης Covid-19 στις 20 Σεπτεμβρίου. Χθες το πρωί, δέκα ημέρες μετά και έπειτα από σαφή βελτίωση της κλινικής του εικόνας, ο μοναχός αποσωληνώθηκε.

Μάλιστα, στο τελευταίο τεστ που του έγινε, ο μοναχός βρέθηκε αρνητικός στον ιό SARS-CoV-2 και έτσι δεν θα χρειαστεί καν να νοσηλευθεί στην κλινική Covid. Αντιθέτως, θα μεταφερθεί στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου -πρόκειται για κοινή ΜΑΦ και όχι Covid- και θα παραμείνει εκεί έως ότου πάρει εξιτήριο, υπό στενή βέβαια ιατρική παρακολούθηση, καθώς έχει υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα υπέρταση.

Αν και αποσωληνωμένος από την Τρίτη, ο μοναχός παρέμεινε μέχρι και σήμερα το πρωί στη ΜΕΘ Covid έως ότου βρεθεί κρεβάτι.

Αδιάλειπτο το ενδιαφέρον Τσιόδρα για την υγεία του μοναχού

Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση του 85χρονου, όπως είχε γράψει πρώτη η Voria.gr, είχε επιδείξει και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επικοινωνούσε ανά τακτά διαστήματα με το νοσοκομείο ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του. Μετά τη βελτίωση της κατάστασής του, ο κ. Τσιόδρας τηλεφώνησε ξανά θέλοντας να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον μοναχό, δείχνοντας για άλλη μία φορά έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Ανάλογο ενδιαφέρον, βεβαίως, δείχνει σε κάθε ευκαιρία και ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal