Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: «Είναι πολύ σημαντικό να πείτε ένα «Κύριε Ελέησον» για μένα» | Χωρίς ευχές στο Επισκοπείο προς αποφυγήν συνωστισμού λόγω πανδημίας

Ανακοίνωση με αφορμή την ονομαστική του εορτή εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι φέτος δεν θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο προς αποφυγήν συνωστισμού λόγω πανδημίας. Η μνήμη του Αγίου Ανθίμου, βεβαίως, θα τιμηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα:

«Την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα και την Πέμπτη το πρωί, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, και προσωπικά γιορτάζω την ονομαστική μου εορτή. Γιορτή ονομαστική στη μνήμη αγίου, σημαίνει να αντιγράφουμε, όσο είναι εφικτό, τον άγιό μας και να τον αξιοποιούμε ως πρότυπο ζωής και μαρτυρίας. 

Γι’ αυτό, το σημαντικότερο σε κάθε ονομαστική γιορτή βαπτισμένου χριστιανού, είναι η συμμετοχή του στη θεία Λειτουργία και στη θεία Κοινωνία. Αυτό θα συμβεί και εφέτοςΤην Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεσθεί Εσπερινός και την επομένη, κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, από τις 7.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί Θεία Λειτουργία. 

Βεβαίως, χρειάζεται η γνώριμη προσοχή, όσοι θα ρθείτε στο Μητροπολιτικό Ναό, παρακαλώ να τηρήσετε τα απαιτούμενα μέτρα. Με το αντίδωρο θα προσφέρω σε όλους τους εκκλησιασθέντες και το εόρτιο γλυκό. Όμως, σας παρακαλώ να με συγχωρήσετε αλλά εφέτος, δεν θα δεχτώ ευχές στο Επισκοπείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επειδή εκεί, δεν είναι εύκολο να αποφευχθεί ο άκρως επικίνδυνος συγχρωτισμός, και δεν θέλω να βλαφτεί κάποιος έστω και αθέληταΜε λυπεί αυτό, που θα συμβεί για πρώτη φορά στα 16 χρόνια, επειδή υπολογίζω πολύ στις ευχές σας και στην αγάπη σας που μου τις εκφράζετε μάλιστα στο Επισκοπείο. 

Παρακαλώ, λοιπόν, και εκείνους που δεν θα ρθείτε στο Ναό, να απευθύνετε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ένα απλό «Κύριε ελέησον» για τον Επίσκοπο και Μητροπολίτη σαςΕίναι πολύ σημαντικό για μένα και το έχω ανάγκη. Να δώσει ο Θεός να περάσει αυτό το κακό γρήγορα και να χαιρόμαστε ξανά ο ένας τον άλλο σε κάθε περίσταση της ζωής μας» είπε ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal