Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Патриаршия на Антиохия » Шокиращи кадри от Храма на Свети Димитрий в Бейрут по време на експлозията | VIDEO

Шокиращи кадри от Храма на Свети Димитрий в Бейрут по време на експлозията | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

Вчерашната смъртоносна експлозия в столицата на Ливан, Бейрут лиши от живот стотици и рани тежко хиляди ливански и чужди граждани. Експлозията е станала в района на пристанището на Бейрут, близо до ливанската военноморска база.

Взривът най-вероятно е предизвикан от пожар в резервоар или склад за пиротехника. Местни медии не изключват възможността да е нанесен ракетен удар на територията на пристанището.

От големия взрив пострада и Катедралата на Свети Георги в Бейрут, както съобщихме вчера от Doxologia INFONEWS. Днес се оказа, че има поражения и по други храмове. Един, от които е Храмът на Свети Димитрий в Бейрут. Върху Храма са нанесени много сериозни щети. От самите кадри се вижда, че ако в това време е имало богослужение, със сигурност щеше да има много жертви. Кадрите по време на взривната вълна са именно от този Храм:

Това са кадри от Храма на Пресвета Богородица в Бейрут, който е бил на няколко километра от експлозията:

В този Параклис към Храма на Свети Георги Победоносец (Бейрут) по време на Акатиста към Пресвета Богородица сградата се разтърсва и се чува шум. В Храма не е имало много щети и няма ранени вярващи по думите на служещия отец Евстинос. Вероятно това се дължи на отдалечеността му от епицентъра на експлозията:

Храмът на Свети Николай в Ашрафия, Бейрут след експлозията:

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal