Начало » Разни » COVID-19 » Хиляди членове на протестантска общност в Южна Корея са заразени с коронавирус COVID-19

Хиляди членове на протестантска общност в Южна Корея са заразени с коронавирус COVID-19

Хиляди членове на протестантска общност са свързани с огнище на коронавирус в Сеул. Те са помолени да се изолират, обявиха южнокорейските власти, които обвиниха лидера на общността, който също е с положителна проба за коронавирус в нарушаване на противоепидемиологичните мерки, информира АФП.

Подходът „проследи, тествай и лекувай“ в Южна Корея се възприема като глобален модел за ограничаване разпространението на коронавируса, но сега страната е принудена да се бори с няколко огнища, свързани с религиозни групи.

През уикенда столицата и съседната провинция Кьонги-до забраниха всички религиозни събирания и призоваха жителите да избягват да пътуват след появата на нови огнища, предизвикало опасения от втора голяма вълна на зараза.

Република Корея потвърди 197 нови случая днес, с които се увеличиха до общо 15 515. За четвърти пореден в страната са регистрирани трицифрен брой заразени, след като в продължение на няколко седмици имаше по 30-40 случая.

Най-голямото огнище е в храма Саранг Джейл в Сеул, която е ръководена от спорен консервативен пастор, който е водеща фигура в протести срещу президента Мун Дже-ин.

Общо 315 случая са свързани с общността. Това е едно от най-големите огнища в страната до момента. Властите са поискали от 3400 членове на общността да се изолират.

Около всеки шести от общността е с коронавирус.

Източник: News.bg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal