Начало » Новини » Светът » Сръбският Патриарх Ириней: Молитвена подкрепа и съпричастност с ливанския народ

Сръбският Патриарх Ириней: Молитвена подкрепа и съпричастност с ливанския народ

In other languages: SRBEN

Автор: Doxologia INFONEWS

Негово Блаженство Сръбският Патриарх г-н г-н Ириней изпрати писмо до Негово Божествено Блаженство Антиохийския Патриарх Йоан X относно опустошителната трагедия, която сполетя ливанския народ и по-конкретно жителите на Бейрут. За това съобщава Сръбската Патриаршия.

Ваше Блаженство, скъпи в Христа наш брате и съслужителю, получихме тъжната новина за опустошителната експлозия, която отне живота на много невинни хора в Бейрут, които наскоро посетихме с любезното домакинство на Ваше Блаженство. Тази ужасна трагедия предизвика голяма тъга и болка в сърцето на сръбския народ. От името на Сръбската Православна Църква и лично от мое име Ви моля заедно със семействата на жертвите и цялото братско население на Бейрут да приемете нашите искрени молитвени съболезнования.“ – се казва в писмото.

Сръбският Патриарх уверява, че се моли на Господа Иисуса Христа да излекува раните на пострадалите, да вдъхне покой на душите на починалите, да утеши онези, които изгубиха близките си и да подкрепи духа и здравето на всички оцелели в тази трагедия.

Патриарх Ириней изпраща послание на подкрепа и солидарност до държавните органи на Ливанската страна.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal