Синагогите в Русия възобновяват работата си

Автор: Doxologia INFONEWS

Синагогите в 15 руски града възобновяват работата си, както обикновено, вкл. в Санкт Петербург, Иркутск, Нижни Новгород, Волгоград, Перм, Калуга, Самара, Хабаровск и други. За това съобща Федерацията на еврейските общности на Руската Федерация, цитирана от Интерфакс.

За нас е много важно вярващите, след толкова дълъг период на изолация, да могат отново да присъстват на обществени молитви и да прекарат Рош Хашана (еврейската Нова година), както и следващите есенни празници по подходящ начин, в съответствие с всички закони и традиции“ – заяви президентът на Федерацията Александър Борода.

В същото време той отбеляза, че безопасността на човешкия живот и здравето на вярващите е приоритет, следователно ръководството на еврейските общности настоява за стриктно спазване на всички необходими санитарни норми.

Хората станаха по-отговорни за здравето си, научиха се да стоят у дома при най-малкия признак на настинка. Подобно спазване на правилата за обществена хигиена е полезно по всяко време, не само при пандемия“ – смята Борода.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal