Свещеник на ПЦУ се грижи за онкоболни деца и за нуждаещи се | СНИМКИ

Автор: Doxologia INFONEWS

Началникът на Отдела по здравеопазване и пастирски грижи в лечебните заведения при Свещената Днипровска Епархия на Православната Църква на Украйна Протойерей Сергий Крамаренко се грижи за онкоболни деца и и за нуждаещи се. За това съобщава Духовний Фронт України.

Онзи ден той отново посети отделението по онкохематология в Областната детска клинична болница на областния град Днипро.

Помня първите си посещения там. Всички бяха нащрек, всеки поддържаше психологическа дистанция, приличаха на вълци. Но след като започнахме да посещаваме децата всяка седмица, разговаряхме с родителите, споделяхме болката им, молехме се за децата, разговаряхме с персонала, и тогава се случи чудо. Ние станахме СВОИ, просто живеем в това. В Храма на Свети Спиридон винаги се четат молитви за деца, отец Сергий винаги е на телефона и е готов да дойде всеки момент.

Да, ние изпитваме не само радостта от изцелението благодарение на Господа и нашите лекари, но паралелно с това изпитваме и загубата, когато нашите малки ангели отидат при Небесния Отец. Сърцата ни се разкъсват от болка за тях. Вчера разговаряме и се молим заедно, а днес идва страшният час на смъртта. И отново се молим и преживяваме всичко с родителите им.“ – казва отец Сергий.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ