Начало » Новини » Светът » Световният съвет на Църквите: Солидарност и молитви за ливанския народ

Световният съвет на Църквите: Солидарност и молитви за ливанския народ

Автор: Doxologia INFONEWS

В.и.д. генерален секретар на Световния съвет на църквите (WCC) проф. д-р Протойерей Йоан Саука изпрати писмо от Женева до църквите-членки на WCC в Ливан и до Съвета на църквите в Близкия Изток относно опустошителната трагедия, която сполетя ливанския народ и по-конкретно жителите на Бейрут. За това съобщава World Council of Churches.

От името на Световния съвет на църквите искам да изразя най-дълбокото си състрадание и солидарност към вас, към хората от Бейрут и към целия Ливан. Изказвам сърдечните си съболезнования на семействата на тези, които са загубили живота си в тази трагедия, и се моля за бързо възстановяване на хилядите ранени. Бъдете сигурни, че нашите църкви по света се молят за жертвите сред вас; молят се за спасителните екипи, засегнатите семейства и всички ливанци, травмирани от този трагичен инцидент.

Призоваваме Божията милост, любов и Благодат, за да може ливанският народ обдаруван със сила да продължи напред по пътя на Живота.

Ние се молим и вярваме, че нашите църкви-членки и всички свързани с тях благотворителни/социални институции ще се отзоват в знак на солидарност с нашите братя и сестри в Ливан. Ливанците се нуждаят от всякаква възможна хуманитарна помощ, за да преживеят тази трагедия, да излекуват раните си, да реконструират домовете си, болниците си, Храмовете си, работните си места и всичко, което вече се намира в много трудна икономическа, финансова, политическа и социална обстановка.“ – се казва още в писмото.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal