Протестиращи искат оставката на БПЦ: „Църквата на ГЕРБ, гербаджийски Синод. Мърши!“ | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

На 26 август 2020 г. Тивериополският Епископ Тихон заедно с няколко духовници от Софийска Митрополия осветиха третия лъч на метрото в София. За това съобщава Блиц.

Малко след богослужението духовниците бяха пресрещнати от множество протестиращи граждани, които влязоха в конфликт с Епископ Тихон.

Протестиращите обвиниха Българската Патриаршия, че е подлога на Правителството на Бойко Борисов заради вопиюща нужда от пари, каквито Борисов обича да дава предизборно или когато управлението му е под заплаха.

Протестиращите също обвиниха духовниците на БПЦ, че дават лош пример на народа със своето подмазвачество на Правителството на Борисов, вместо да застанат до народа и да го подкрепят. Припомняме, че Пловдивският Митрополит Николай публично в своята реч след Божествената Литургия на Успение Богородично (2020 г.) защити Правителството на Борисов, което скандализира не само православните християни в България, но и като цяло българските граждани. В подобни ситуации Българската Църква не бива да заема никаква позиция, с която да показва подкрепа към Правителство, което е доказало, че е антицърковно.

Гербаджийска Църква, гербаджийски Синод. Оставка! Мърши!“ – викаха отвратени и разочаровани българските граждани.

Епископ Тихон не остана длъжен и каза за изстрадалите хора:

Вие едно Отче наш не можете да кажете, а ще ме поучавате.

Протестиращите обаче веднаха отговориха, че Българската Църква не си е свършила работата, не е научила хората на молитвата „Отче наш“ и че „Българската Църква дава пример за корупция“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal