Начало » Новини » Светът » Преследването на християните по света се е увеличило по време на пандемията от Covid-19

Преследването на християните по света се е увеличило по време на пандемията от Covid-19

In other languages: ENROGR

Превод: Йордан Георгиев

Преследването и дискриминацията на християните се увеличава в целия свят по време на пандемията от коронавирус, съобщават различни организации.

За авторитарните правителства, които вече ограничават религиозната свобода, пандемията се превърна в претекст за затягане на ограниченията, заявиха от Release International. В много развиващи се страни в Азия или Африка християните са лишени от храна и здравеопазване поради техните религиозни вярвания, съобщават от UCA News.

В Еритрея християните, които бягат от преследване, са възпрепятствани да имат достъп до приюти, лагери за убежище и други системи за подкрепа на ООН.

В Пакистан и Египет животът става все по-труден за християните по време на пандемията от Covid-19. Повечето от християните в тези страни живеят в бедност. Те дори нямат пари за закупуване на маски за лице или средства за дезинфекция на ръцете.

Християнин в крайбрежната провинция Шандън в Китай, който призова християните да се молят и постят в продължение на девет дни за жертвите на Covid-19, беше обвинен от комунистическото правителство в организиране на нелегална религиозна служба, информира Release International.

Изпълнителният директор на Open Doors г-н Дейвид Къри твърди, че пандемията се е превърнала в „катализатор за дискриминация въз основа на религиозните убеждения“. Той посочва, че в много от тези страни християните последователно се третират като граждани от втора класа, предатели и неверници. Повечето от засегнатите християни произхождат от страни с преобладаващо мюсюлманско, индуистко или будистко население.

Open Doors съобщават, че стотици хиляди християни по целия свят са оставени без възможност за подпомагане от правителствата и са маргинализирани заради своето вероизповедание. Организацията говори за християни в Бангладеш, Малайзия, Индия, Виетнам, Филипините, Нигерия18+ и региона на Персийския залив, където вярващите са изправени пред тази жестока несправедливост.

На 16 август 2020 г. Румъния отбеляза първия си „Национален ден за осъзнаване на насилието над християните“.

Източник: Basilica.ro

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal