Почина свещеник на Старозагорска Митрополия с необявена публично причина за смърт

Автор: Doxologia INFONEWS

Старозагорска Митрополия съобщи, че на 28 август 2020 г. на 74-годишна възраст се е преставил в Господа свещеник Атанас Динев Атанасов. Не се съобщава къде е служил свещеникът преди да почине. Съобщава се само, че Опелото ще бъде отслужено в 13:00 ч. в Храма на Светите Кирил и Методий в село Бисер, Харманлийска духовна околия, Старозагорска Митрополия.

Същевременно от Старозагорска Митрополия не съобщават публично каква е причината за смъртта. Дали е инфаркт, инсулт, коронавирус или някакво наследствено заболяване. В период на ширеща се убийствена пандемия и много починали духовници от коронавирус, трябва да се обявява публично и ясно каква е причината за смъртта на всеки един духовник, също както правят във всички останали поместни Църкви, за да няма тълкувания.

Припомняме, че на 18 август 2020 г. почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвосий почина от коронавирус.

Припомняме също, че на 21 август 2020 г. бе открит обесен в гориста местност свещеник на Сливенска Митрополия от гр. Айтос – отец Ромил Негозов. Още тогава различни духовници и вярващи от Сливенска Митрополия започнаха да лансират версията, че той е бил убит – всичко от притеснение да не се скандализира обществото, че някой свещеник се е самоубил. До края Сливенска Митрополия така и не съобщи какво е заключението на съдебния лекар и съответно причината за смъртта. А фактите, които съобщиха медиите, говорят единствено за това, че отец Ромил се е самоубил. И въпреки, че не се оповести официалната причина за смъртта (което е недопустимо за подобен инцидент, свързан с духовник) – а именно дали е убийство или самоубийство – Агатополският Епископ г-н Йеротей отслужи Опело на отец Ромил.

Казва ли истината на обществото Българската Патриаршия, или продължава типично по ченгеджийски да мами, да крие и да лъже – това оставаме на вас, нашите читатели, сами да прецените и да си извадите изводи.

Бог да упокои душата на отец Атанас!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal