Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Вселенска Патриаршия » ПОЗОРНО: Московската Църква отново нападна Вселенската Патриаршия – този път във връзка с превръщането на Монастира Хора в джамия | VIDEO

ПОЗОРНО: Московската Църква отново нападна Вселенската Патриаршия – този път във връзка с превръщането на Монастира Хора в джамия | VIDEO

In other languages: GREN

Автор: Doxologia INFONEWS

„Мъчно и много тъжно е това, че турското ръководство презира обектите от световното наследство. Последните материални следи на някога великата цивилизация на духовни и културни ценности, които бяха възприети като наследство и на руското православие от Константинополската Майка Църква, остават в мрака“ – това е заявил пред кореспондент на OpenTV Протойерей Николай Балашов, заместник-председател на Отдела за външни църковни отношения при Московската Патриаршия.

Руският Протойерей чрез тази уж реакция на Московската Патриаршия по отношение на Монастира Хора се опитва да прокарва отново своя цинизъм, лъжите си и манипулациите си по отношение на действията на Вселенския Патриарх Вартоломей във връзка с предоставянето на Томоса за автокефалия на Православната Църква на Украйна.

Константинополският Патриарх избра да не бъде пръв сред равните Предстоятели на поместните Православни Църкви, а да бъде водач на действията на схизматици и на разделението в единството на световното православно общество. Той се опитва да разруши единството в православния свят със своите действия. В резултат на това, за съжаление, Вартоломей губи всякаква възможност да упражнява влияние, дори и в собствения си диоцез, за да защити светините си. Жалко!

И накрая Балашов е казал:

Изглежда, че турското ръководство е готово да продължи да пренебрегва наследството на завладяната Византия. Това е много болезнено.

Всъщност реакцията на Московската Патриаршия не е никаква реакция, тъй като тя самата има пръст в действията на Ердоган, а е просто повод тя постоянно да изразява своята омраза и ненавист към Майката Църква и към личността на Вселенския Патриарх Вартоломей. Все пак да не забравяме, че Московската Патриаршия се намира в еклисиологична ерес, а такова поведение е нормално за еретици, които изпитват омраза към Църквата, към която те не искат да принадлежат.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal