Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Римокатолическа Църква » Папа Франциск се моли за жертвите на експлозията в Ливан

Папа Франциск се моли за жертвите на експлозията в Ливан

При приключване на генералната аудиенция, папа Франциск се обърна към страната, която вчера бе разтърсена от мощните експлозии в столицата Бейрут, причинили стотина жертви и хиляди ранени.


Болезнен момент, нужен е всеобщ ангажимент

Папа Франциск отправи молитва за жертвите на експлозията в ливанската столица и за техните семейства. След това се обърна към цялата страна с апел всички – социални, политически и религиозни лидери – да работят заедно, за да може Ливан да се справи с тази криза:

Вчера в Бейрут, в района на пристанището, мощни експлозии причиниха десетки жертви и хиляди ранени, и много сериозни разрушения. Нека се помолим за жертвите и за техните семейства; нека се помолим за Ливан, за да може, с ангажимента на всичките социални, политически и религиозни компоненти, да се справи с този така трагичен и болезнен момент, и с помощта на международната общност, да преодолее тежката криза, която преживява.

Източник: Vatican NEWS

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal