Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Римокатолическа Църква » Папа Франциск: Само без ядрено оръжие мирът може да процъфти

Папа Франциск: Само без ядрено оръжие мирът може да процъфти

Папа Франциск изпрати послание до губернатора на префектурата на Хирошима, по повод 75-годишнината от атомната бомбардировка над града. В посланието си папата потвърди, че само без ядрено оръжие светът може да се стреми към мир.

„Идвайки като поклонник на мира миналата година, през месец ноември папа Франциск пази в сърцето си стремежите на хората от нашето време, особено на младите, които жадуват за мир и се жертват за мира“. Това пише Светият Отец в посланието си до губернатора на префектурата на Хирошима, Н.П. Хидехико Юзаки. „Нося в сърцето си и вика на бедните, които винаги са сред първите жертви на насилия и конфликти“, казва още Негово Светейшество.

„Никога не е било толкова ясно, че за да процъфти мира, всички трябва да премахнат оръжията на войната, особено най-мощните и най-разрушителните: ядрените оръжия могат да парализират, да унищожават цели градове, цели държави“, твърди още Франциск, като повтаря онова, което бе казал в Хирошима на 24 ноември 2019 г.: „Използването на атомната енергия за военни цели е неморално, както и притежаването на атомно оръжие “.

„Нека пророческите гласове на оцелелите от Хирошима и Нагасаки (хибакуша) да продължават да служат като предупреждение за нас и за следващите поколения“, насърчава накрая Светият Отец.

Източник: Vatican NEWS

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal