Начало » Новини » Мнения » Папа Франциск: Не на насилието в Беларус

Папа Франциск: Не на насилието в Беларус

В думите на папата, отправени след неделната молитва, отново прозвуча мисълта за най-драматичните кризи в света. На преден план – Беларус и Ливан.

Папа Франциск се спря по-конкретно на социално-политическата ситуация в „скъпата Беларус“, като повери народа на Дева Мария:

Следя с внимание следизборната ситуация в тази страна и отправям апел за диалог, за отричане на насилието и за зачитане на справедливостта и правото. Поверявам всички беларуси на закрилата на Дева Мария, царица на мира.

Подновената молитва за Ливан

В молитвите на папата остава и Ливан: „продължавам да се моля за Ливан и за други трагични ситуации в света, които причиняват страдание на хората.“

Още на 9 август, на неделната молитва, папата бе отправил апел и молитва за страната, след трагичните експлозии , разрушили столицата Бейрут на 4 август. Тогава Франциск припомни, че Ливан бе станал „образец на съвместно съжителство“ и затова съжителството трябва да се възобнови. В неговите думи прозвуча насърчението за оказване на помощ от страна на международната общност и близостта на Църквата.

Съпричастност с последиците на Covid-19

През този ваканционен период, папа Бергольо припомни, че тези почивни дни „могат да бъдат време за обновяване на тялото, но също и на ума, чрез моменти на молитва, тишина и успокояващ контакт с красотата на природата, Божи дар“.

Папата обърна внимание да не се забравят проблемите, свързани с пандемията Covid-19. „Много семейства нямат работа, или са я загубили и нямат какво да ядат: нека лятната ни почивка да бъде придружена и с благотворителност и близост с тези семейства“, призова Франциск.

Източник: Vatican NEWS

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal