Начало » Новини » Светът » Папа Франциск: Да не забравяме жертвите на коронавируса

Папа Франциск: Да не забравяме жертвите на коронавируса

След неделната молитва, папата припомни страданието на семействата, лекарите, медицинския персонал, сестрите и свещениците, жертва на пандемията. Светият Отец припомни и жертвите на земетресението в Централна Италия през 2016 г., като апелира за ускоряване на възстановяването на тези територии.

В края на неделната молитва, папа Франциск отправи прочувствен апел:

Нека не забравяме. Нека не забравяме жертвите на коронавируса. Тази сутрин чух свидетелството на едно семейство, загубило своите баба и дядо, без да може да се сбогува с тях през същия ден. Толкова страдание, толкова хора, загубили живота си, жертви на болестта, както и толкова доброволци, лекари, медицински персонал, сестри, свещеници, загубили живота си. Нека припомним семействата, изстрадали по тази причина.

Драмата с Covid-19 е отворена рана, но има и по-тъпи болки, които ако времето успокоява, споменът, който се връща в определени дни, ги съживява. Знаят добре това хората от района на Апенините, особено между Акумули и Аркуата дел Тронто, които през нощта преди четири години видяха сред развалините човешки живот, дом, лични вещи. И за тях папа Франциск отправи мисъл:

Утре се навършват четири години от земетресението, което засегна Централна Италия. Подновявам молитвата си за семействата и общностите, които понесоха най-големи щети, за да могат те да продължават да живеят със солидарност и надежда, като пожелавам да се ускори възстановяването, за да могат хората да заживеят спокойно в тези прекрасни територии на Апенините.

Източник: Vatican NEWS

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal