Начало » Разни » COVID-19 » Опело и погребение на починалия от COVID-19 Доростолски Митрополит Амвросий, при неспазване мерките за защита на здравето и живота на присъстващите | VIDEO

Опело и погребение на починалия от COVID-19 Доростолски Митрополит Амвросий, при неспазване мерките за защита на здравето и живота на присъстващите | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

На 21 август 2020 г. бе отслужено Опелото и погребението на наскоро починалия от коронавирус COVID-19 Доростолски Митрополит г-н Амвросий.

Опелото се състоя в Катедралата на Светите Апостоли Петър и Павел в град Силистра в Доростолска Митрополия.

То беше отслужено от Българския Митрополит в Западна и Средна Европа г-н Антоний в съслужение с Високопреосвещените Митрополити на Неврокоп г-н Серафим и на Видин г-н Даниил, както и с Преосвещения Синаитски Епископ Йероним, Викарий на Румънския Патриарх, Архимандрит Атанасий Султанов и други духовници.

По време на Опелото и погребението не се спазваха абсолютно никакви мерки за защита от коронавируса. Поясняваме, че само запечатването на ковчега на починалия не е достатъчно за стопроцентово предотвратяване на разпространението на коронавируса. Тук се изисква все пак внимание и грижа и от страна на присъстващите духовници и вярващи. Ковчегът трябваше да бъде носен от свещеници, екипирани в костюми.

За сравнение ви препращаме към Опелото на неотдавна починалия Архиепископ на Сучава г-н Пимен, който също беше заразен и почина от коронавирус. Може да видите снимки от неговото Опело и погребение: абсолютно спазване на всякакви възможни мерки за защита от коронавирус.

В БПЦ върви мантрата „Ние сме по-силни от коронавируса и не ни пука, че Бог ни праща това изпитание, понеже сме по-силни от Него, с цел да защитим интересите на управляващата партия, пренебрегвайки живота и здравето на хората“ – но за това рано или късно се плаща; и то разплатата започва от горе надолу, тъй че нито един от Високопреосвещените Митрополити от Свещения Синод на БПЦ не е застрахован от заразяването с коронавирус, и не дай си Боже това да доведе до летален край. Нека не се мислят за недосегаеми и за нещо повече от останалите хора. Това не е характерно за духовници.

Отново изказваме нашите съболезнования. Силистра загуби един достоен Митрополит, който стана жертва на междуособиците, алчността и нехайството на някои Митрополити в Синода, които не взеха необходимите мерки за защита на здравето на хората.

Надяваме се наследникът на Митрополит Амвросий да не бъде руски реотан, за да не се стига до протести и изгонването му от митрополитската Катедра. Достатъчно руски агенти и русофили имаме в БПЦ. Така че предупреждаваме Синода да внимава при избора на Митрополит.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal