Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Римокатолическа Църква » Нов официален медал за осмата година от понтификата на Папа Франциск

Нов официален медал за осмата година от понтификата на Папа Франциск

От 11 август е на разположение в Администрацията на имуществото на Светия Престол и във ватиканската книжарница и издателство „LEV“, новият медал по случай осем години от понтификата на папа Франциск

Медалът има следните характеристики:

На лицевата страна е представен гербът на Светия Отец, с печата на Обществото на Исус (Йезуитският орден), звездата и цветето нард. Звездата символизира Дева Мария, а цветето нард – свети Йосиф. Отстрани папският герб е украсен с клонки на лилия, друго цвете, символизиращо свети Йосиф. В горната част е гравиран надписът franciscus pont max anno VIII (Франциск папа година VIII), докато в долната част е написано името на автора на медала, Кармен Теста. На самия борд е изписано „e. civitate vaticana“ (издателство Град Ватикан), с номера на медала.

На задната страна, в центъра е изобразен свети Йосиф, който в едната си ръка държи лилията, а в другата – младенеца Исус. Универсалната Църква е представена от базиликата „Свети Петър“, поставена като фон на композицията. Всички тези елементи подчертават, че медалът е изсечен през 150-та годишнина от обявяването на свети Йосиф за покровител на Универсалната църква от блажени папа Пий IХ. В долната част е написано „tu eris super domum meam “ („ти ще бъдеш над дома ми“), от книгата Битие (41, 40).

Всеки екземпляр на медала е придружен от гаранционен сертификат с номер, със сух печат на Държавния секретариат на Ватикана и на полиграфическия институт и монетен двор на италианската държава. Бройките на изсечените медали са както следва: 30 бр. триптихи, 30 бр. златни, 15000 бр. сребърни, 3000 бр. бронзови.

Източник: Vatican NEWS

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal