Начало » Новини » Мнения » Московският Патриарх Кирил заяви, че слуховете за богатството му не са истина

Московският Патриарх Кирил заяви, че слуховете за богатството му не са истина

Автор: Doxologia INFONEWS

Московският Патриарх Кирил призова вярващите да не вярват на слуховете за него и за други православни Епископи.

Когато четете най-страшните неща за Патриарха, за Епископите, за свещениците, не забравяйте, че по принцип в тях няма дори капка истина, но всичко това е насочено към компрометиране на онези, които разпространяват Божията Истина. Целта е хората да спрат да ги слушат и да им се доверят.“ – с това Московският Патриарх Кирил, цитиран от Интерфакс, занимаваше паството си в „проповедта“ си след Божествената Литургия на храмовия празник на Храма на Свети Пророк Илия (стар стил) в Москва.

След Литургията вярващите трябваше да се позанимаят с богатството на Патриарх Кирил – с неговите палати, лимузини, яхти и т.н. Те трябваше за пореден път да бъдат обработени и манипулирани по ченгеджийски.

Ако говорим онова, което е приятно да го чуят силните на този свят, тогава няма да има критика по адрес на Църквата и всичко моментално ще изчезне“ – смята ченгето Патриарх Кирил.

Същият проблем съществува и в Българската Православна Църква. Масово духовниците внушават, че критика към църковното ръководство не може и не трябва да има, а ако имало – тя идвала от безбожници. Което е абсолютна измама, манипулация и внушаване на страх и подчинение. Това е използване на Православието и на Църквата за мръсни цели.

Реални примери от родната действителност: „Ако критикуваш духовник, Бог ще те накаже. Това противоречи на Писанието. Това е осъждане. Той е духовник. Той има благодат и може да ти върже греховете.

Църковни окупатори, мислещи се за недосегаеми.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal