Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Московската Патриаршия: Рано или късно ще погребем Ленин

Московската Патриаршия: Рано или късно ще погребем Ленин

Автор: Doxologia INFONEWS

Владимир Легойда, цитиран от Интерфакс, заяви, че рано или късно тялото на Ленин ще бъде погребано.

Разбира се, отношението на Църквата и повечето вярващи към дейността на Ленин и към неговия мавзолей е понятно и еднозначно. Но трябва да има пастирски подход със снизхождение към хората, за които това може да се стори трагедия. Убеден съм, че това е въпрос на време. Това е комунистическа пародия.“ – каза Легойда.

Въпросът за погребването на Ленин е поставян неведнъж в Русия. През последните години такива предложения са правили сенаторът Олег Морозов и чеченският ръководител Рамзан Кадиров. През ноември 2018 г. депутатът от Ленинградска област Владимир Петров предложи да се замени тялото на вожда на световния пролетариат в Мавзолея с негово гумено или восъчно копие.

Лидерът на руските комунисти Геннадий Зюганов винаги отговаряше, че няма да позволи да се разруши мавзолеят на Червения площад.

През декември 2017 г. „Левада-център“ публикува допитване, според което 41% смятат, че Ленин трябва да бъде погребан, както и че точно 41% други смятат, че трябва да остане в мавзолея.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal