Начало » Разни » Екология » Митрополитът на Сан Франциско: Вселенският Патриарх Вартоломей от 30 години ни предупреждава за опасността от влошаване състоянието на околната среда | VIDEO

Митрополитът на Сан Франциско: Вселенският Патриарх Вартоломей от 30 години ни предупреждава за опасността от влошаване състоянието на околната среда | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

Митрополит Герасим от Сан Франциско направи изявление относно пожарите, които засегнаха Калифорния. За това съобщава Orthodox Times.

В изявлението си Митрополитът подчертава, че има над 600 пожара, които са погълнали стотици хиляди декари, унищожили безброй домове и отнели живота на много хора.

Според Митрополит Герасим, пандемията от коронавирус, пожарите и другите природни бедствия са знаци от Бога, които ни отрезвяват и имат за цел да ни напомнят да не се съсредоточаваме върху светските, временните въпроси.

Архиереят напомня, че от близо 30 години Вселенският Патриарх Вартоломей ни предупреждава за опасността от влошаване състоянието на околната среда и че това е наша обща отговорност.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal