Начало » Новини » Светът » Крит: Арестуваха свещеник след като няколко пъти е стрелял с пистолет във въздуха, сплашвайки свой съселянин

Крит: Арестуваха свещеник след като няколко пъти е стрелял с пистолет във въздуха, сплашвайки свой съселянин

Свещеник извади оръжие и стреля в село в долината Месара


In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Полицията във Фестос на о-в Крит арестува 47-годишен свещеник, който не се е поколебал да стреля във въздуха безцелно в неделя вечерта, за да сплаши свой съселянин, с когото имал различни търкания.

След като са получили сигнала, полицаите от местния полицейски участък в Месара заедно със своите колеги от участъка във Фестос са реагирали веднага и са задържали свещеника. Свещеникът е клирик на Свещената Митрополия на Гортини и Аркадия.

След обиска у свещеника е намерен един пистолет с пълнител и куршуми, както и няколко гилзи в района на изтрелите. След разследването се оказва, че това е оръжието, с което е стрелял, за да сплаши своя съселянин.

Според официалното съобщение на полицията, клирикът е арестуван и му е повдигнато обвинение за нарушаване на Закона за притежание на оръжие. Лицето ще бъде отведено в Районната прокуратура в Ираклион.

Източник: Νέα Κρήτη


Любопитно:

Месара е илувиална равнина в южната част на остров Крит, Гърция, ном Ираклио.

Тя се простира по протежение на 50 km от запад на изток, а ширината ѝ от север на юг е 7 km, което я прави най-голямата равнина на острова. На северозапад от нея се издига най-високата планина на Крит Ида, на запад чрез едноименния залив Месара има малък излаз на Либийско море, на изток граничи с планината Дикти. В западната част на Месара се намират руините на античния град Фестос докато в централната ѝ част са останките на друго древно селище – Гортина.

Заради своето плодородие Месара е населена от дълбока древност. Тук се отглеждат много маслинови дървета, по-малко е застъпено лозарството и отглеждането на различни плодове и зеленчуци. По-голямата част от произвеждания зехтин, както и прясно грозде и други земеделски продукти, се изнасят за пазарите на Европа. В Месара се отглежда и т.нар. „критска порода“ коне.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal