ИЗВЪНРЕДНО: 3000 турци са се заразили с коронавирус в Света София след първата мюсюлманска молитва на 24 юли 2020 | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

От известно време в Турция, и от медиите, и от известни личности се говори за т.нар. „проклятие“ на Света София, която беше превърната в джамия. Според някои това е суеверие, макар то да се подхранва от реални събития, които са се случили и вече са част от действителността, а според други, това са теории на конспирациите за режима на Ердоган.

Например, зетят на Ердоган – г-н Берат Албайрак, твърди, че турската лира рухва като наказание за превръщането на Света София в джамия.

Другият пример е за внезапния инфаркт, който получи мюезинът Осман Аслан в Света София докато изпълняваше своите задължения, вследствие на което той почина на място.

А сега идва и третият удар: 3000 турци са се заразили с коронавирус – а те са били сред онези, които са се молели в Света София в петък, когато тя беше превърната в джамия (24 юли 2020).

Това разкритие за коронавируса направи турски лекар, преподавател в медицински университет, д-р Сарп Юнер, който пред вестник Cumhuriyet обвинява властите, че никой от присъстващите мюсюлмани в Света София не е спазвал никакви мерки за защита от коронавирус, в резултат на което коронавирусът в Турция се е разпространил драстично.

През това време турският президент се хвалеше как 350 хил. души са се молили на петъчната молитва в Света София, но е очевидно, че тези 350 хиляди основно са били извън Света София, а вътре в нея са били около 3000 души, които са се заразили с коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal