Начало » Новини » Светът » ИЗВЪНРЕДНО: Екатеринбургският Митрополит отлъчва духовници и миряни, които са в общение с християно-джихадиста Сергий Романов

ИЗВЪНРЕДНО: Екатеринбургският Митрополит отлъчва духовници и миряни, които са в общение с християно-джихадиста Сергий Романов

Автор: Doxologia INFONEWS

Екатеринбургският Митрополит Кирил (Наконечни) (Московска Патриаршия) отлъчва от Църквата всички, които са в общение с низвергнатия от духовен сан Сергий Романов (бивш Схиигумен, психично болен християно-джихадист, съден за убийство, окупатор на Средноуралския женски Монастир в Екатеринбургската Митрополия). За това съобщават РИА новости.

Измина достатъчно време за всеки да реши кое е по-важно за него: Христовата Църква или очарованието от личността на бившия Игумен Сергий. Историята на Църквата познава не само подвизите на Светците, но и техните падения.“ – подчертава Архиереят.

Митрополитът пояснява, че за да се върнат в лоното на Църквата, всички, които са съучаствали в богослужения отслужвани от Сергий Романов, трябва да подадат писмено искане за опрощаване като обещаят, че повече няма да влизат в общение със схизматика и с неговите поддръжници, а тези, които продължават да общуват с отлъчените, няма да бъдат допускани до Тайнствата и до всички свещени обреди, няма да им бъдат поменавани имената на Проскомидия и Божествена Литургия, вкл. и в случаи на смърт няма да им се отслужва Опело.

Така Екатеринбургският Митрополит, който в случая е пример за духовен пастир, пази своето паство от християно-талибани и християно-джихадисти.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal