Начало » Разни » COVID-19 » ИЗВЪНРЕДНО: Доростолският Митрополит Амвросий почина от коронавирус COVID-19 (ОБНОВЕНО)

ИЗВЪНРЕДНО: Доростолският Митрополит Амвросий почина от коронавирус COVID-19 (ОБНОВЕНО)

In other languages: GR EN

Автор: Doxologia INFONEWS

Днес на 18 август 2020 г., след боледуване от коронавирус COVID-19, се престави в Господа Доростолският Митрополит г-н Амвросий (Българска Патриаршия). Митрополит Амвросий имаше и различни хронични заболявания. В последно време страдаше от сърдечносъдови заболявания. Вследствие заразата с коронавирус, неговото състояние рязко се влоши, което доведе до този летален край. Всички знаем, че тази инфекция е смъртоносна за хора с хронични заболявания и хора над определена възраст.

18 дни той се лекуваше в инфекциозното отделение на МБАЛ-Силистра, след като беше дал положителна проба за COVID-19“, съобщиха от лечебното заведение.

Вчера е преместен в специализираното отделението, където се приемат интензивните случаи с коронавирус.

Приехме го преди 18 дни, но вчера състоянието му рязко се влоши и днес той почина“, заяви д-р Даниела Костадинова, директор на лечебното заведение пред Радио Шумен. По думите й, Високопреосвещеният Митрополит Амвросий е имал и множество хронични заболявания, както ви съобщихме по-горе в статията. (обновено на 18.08.2020 в 18:49ч.

Българската Патриаршия все още продължава да крие, че Митрополитът е боледувал и е починал от коронавирус. Той боледуваше от началото на месец август тази година.

Това е скандално и НЕДОПУСТИМО от страна на Свещения Синод спрямо обществеността, която трябва да знае конкретната причина за смъртта на Митрополита!!!

БОГ ДА ГО ПРОСТИ!

ЦАРСТВО МУ НЕБЕСНО!


Светското име на Митрополит Амвросий е Александър Парашкевов. Той е роден на 9 юни 1942 г. в Свищов.

През 1987 година завършва Духовната Академия „Свети Климент Охридски“. Постриган е в монашество на 13 август 1983 година в Клисурския Монастир на Светите Кирил и Методий край Берковица с името Амвросий.

След това години наред заема различни духовни длъжности, служи в Монастири, а на 17 януари 2010 г. е избран от Свещения Синод за Доростолски Митрополит.

Съгласно чл. 84, ал. 1 от Устава на Българската православна църква – Българска Патриаршия, Св. Синод в пълен състав ще се събере своевременно на свое извънредно заседание и ще определи дата за опело и погребение след запознаване със Съобщението на вдовстващия Доростолски епархийски съвет, както и ще назначи Наместник на овдовелия Доростоски епархийски престол, който канонично да ръководи делата на епархията до избор на нов Доростолски митрополит“, се казва в съобщението от Българската Патриаршия.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal