Екстремисти нападат молещи се протестанти в Индия

Хинду екстремисти организират брутални нападения над християни, събрани за молитва. Единствената причина за това насилие е християнската вяра на молещите се.

Християнската организация „Международна християнска грижа“ (International Christian Concern) съобщава, че четири жени християнки са били нападнати в засада от радикална индуистка националистическа група, докато са били събрани за молитва заедно в индийското село Сарюрпур.

Въоръжените мъже тежко ранили четирите жени, в това число съпругата и дъщерята на пастира, които били вътре в дома по време на нападението.

Раните им варират от фрактура на крака до сериозно нараняване на главата.

След нападението е бил подаден сигнал и съставен полицейски протокол за деянието, но не са предприети никакви мерки срещу нарушителите.

Петодесятен пастир и неговото семейство бяха нападнати наскоро от радикални индуисти, докато се молели в дома си, разположен в областта на Фаридабад, Индия. Съпругата на пастир Раджеш Гупта е била откарана в болницата заради счупени ръка и крак.

Християнската общност призовава да бъде наложена справедливост и насилието над християни да се прекрати.

Саян К. Джордж, президент на Глобалния съвет на индийските християни (GCIC), коментира пред Asia News, че на индийските християни се отказва свободата да се молят. Той обяснява, че „не всички се ползват със свобода на поклонение, дори в личния живот в домовете си. Не всички се ползват със същите привилегии“.

„В допълнение към пандемията на коронавирус и нейните социално-икономически последствия, християнските вярващи живеят в страх да не бъдат нападнати, защото разпространяват Христовото слово“, добавя George.

Източник: Евангелски вестник

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal